zondag 5 maart 2017

Isaac meets lions.

4 jaar is het al geleden dat ik begon te naaien op mijn grootmoeder haar oude Bernina. Vandaag heb ik mijn eigen Brother en ben ik bijna verslaafd. Nog lang geen specialist en vaak nog ontevreden. Toch heb ik de moed om vanaf vandaag over mijn naaisels te gaan schrijven. 
De laatste tijd sukkel ik wat met mijn gezondheid. Omdat we alles proberen positief te zien, vind ik hieraan ook een leuk kantje. Omdat ik het wat rustiger aan moet doen, draait mijn naaimachine overuren en rolt het ene na het andere kledingstuk eronder uit. We zijn dus begonnen aan de zomercollectie. 
Vanavond naaide ik een t-shirt voor Viktor. Het werd een Isaac Shirt uit LMV (zomer 2016). Ik twijfelde tot de allerlaatste minuut, maar liet uiteindelijk het zakje weg. Ik naaide een maatje groter dan normaal (110 ipv 104) en gelukkig maar, want het valt vrij klein. Op de een of andere manier ben ik ervan overtuigd dat het zoompje flubbert (vandaar de "meh-sticker" op de foto), maar niemand lijkt het daarmee eens te zijn. Gegarandeerd lig ik er straks van wakker. Ik heb dan maar met mezelf afgesproken dat ik het eerst moet aanpassen en dan eventueel moet wassen. Als er in mijn hoofd dan nog flubber is, vervang ik de zoom door een boord :-).
De stofjes komen van bij Pindanutjes en zijn twee couponnetjes. De eigenares vroeg me om er goed voor te zorgen, want ze wou er stiekem zelf nog iets mee naaien. En dat deed ik met veel plezier. Ik heb nog net genoeg stof over om nog een bijpassend kleedje te maken voor de zus. Ik kijk er al naar uit.

4 opmerkingen:

Long time no see.

Een jaar! Een jaar is het geleden dat ik nog eens blogde. En als we helemaal technisch en pietjeprecies zijn, is het zelfs meer dan een jaar...