zondag 19 maart 2017

Hondjes voor vaderdag

Het is vaderdag en dus laten we het naaien voor onszelf even varen. Viktor knutselde iets heel leuk in school en omdat Louise ook graag iets wilde afgeven, besloot ik om zelf iets te naaien.


Met de zomer in aantocht leek een t-shirt een goed plan. De bedoeling was om een Billie van Zonen09 te naaien, maar toen bleek dat ik het pdf-patroon nog moest knippen en plakken, greep ik toch maar naar een oude bijlage van Knipmode. Dat knippen en plakken is toch zo’n gedoe he? Ik stel dat altijd maar uit en als ik dan iets wil maken, heb ik er geen zin in.

Anyhow, het patroon van Knippie is een simpel t-shirtje met korte mouwen, dus daar kan je weinig mis mee doen. Dat dacht ik tenminste. Na manlief gemeten te hebben, tekende ik heel braaf de maat die de matentabel aangaf. Ergens in mijn hoofd was er een stemmetje dat riep “te groot, veel te groot”, maar dat negeerde ik, want ik was het helemaal volgens het boekje aan het doen. 

Ik koos een leuk stofje bij Pindanutjes en ging aan de slag. Een uurtje later werd duidelijk dat ik een t-shirt voor een reus had genaaid. Pieter is geen reus. Wat innemen, veel innemen, andere mouwen erin, 20 cm inkorten en een simpel t-shirtje werd een huzarenwerk. Het stemmetje in mijn hoofd was er weer en riep “maak een ander, begin opnieuw”. Nu besloot ik maar te luisteren. 


 Ik kocht bij de Stoffenstraat een nieuw stofje; Dog Love (hoe toepasselijk J) van Poppy en naaide een mooi passend t-shirt. Ik slaagde er zelfs in om de print min of meer te laten doorlopen. Toch nog een geslaagde cadeau dus. Manlief is er blij mee en wie weet kom ik ook nog eens een reus tegen die in het andere past.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Long time no see.

Een jaar! Een jaar is het geleden dat ik nog eens blogde. En als we helemaal technisch en pietjeprecies zijn, is het zelfs meer dan een jaar...